Actiuni

Protest pe 28 iunie la ambasadele Rusiei din București și Chișinău!

Românii de pe ambele maluri ale Prutului au comemorat 78 de ani de la răpirea Basarabiei și a Bucovinei de nord în neagra zi de 28 iunie 1940.

Ocupația rusească de atunci își produce efectele și astăzi, în Anul Centenarului, când România nu mai este Mare și bucuria celebrării Centenarului ne este umbrită de cruda realitate că Basarabia ne lipsește, la fel și nordul Bucovinei, Ținutul Herța și Insula Șerpilor.

Noua Dreaptă a organizat proteste în fața ambasadelor Rusiei de la București și Chișinău, pentru a cere DREPTATE PENTRU BASARABIA ȘI BUCOVINA DE NORD și retragerea trupelor ruse de ocupație de pe teritoriul Republicii Moldova.

Salutăm Rezoluția istorică privind retragerea trupelor ruse de ocupație din estul Republicii Moldova, votată de Organizația Națiunilor Unite în data de 22 iunie și cerem Rusiei să respecte rezoluția pentru care au votat 64 de state, doar 15 votând împotrivă, alături de Rusia.

Este un moment istoric – după 27 de ani Adunarea Generală ONU a confirmat că prezența militară rusă din regiunea transnistreană a Republica Moldova este ILEGALĂ și cei 1500 de militari ruși trebuiesc evacuați, la fel și cele 21 de mii de tone de muniții stocate în cel mai mare depozit de muniții din Europa de Est, în localitatea Cobasna.

Protestele au avut loc la ora 11:00 în fața Ambasadei Rusiei la București (Șoseaua Kiseleff nr. 6) și Chișinău (Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 153). Ambele proteste au fost autorizate de Primăriile municipiilor București și Chișinău.

 

Developed by Logicon!