La fel că în anii anteriori membrii Noii Drepte din Ardeal, dar şi din alte părţi ale ţării, au participat la manifestările de la ţebea, leagănul românismului transilvănean, pentru a îl comemora pe Avram Iancu şi pe liderii revoluţiei române din Transilvania de la 1848.

 

 Tinerii naţionalişti au depus o coroana de Flori la mormântul Crăişorului Munţilor, care îşi doarme somnul de veci lângă Gorunul lui Horea. Avram Iancu va rămâne întotdeauna un simbol al luptei pentru libertate şi un exemplu pentru militanţii Noii Drepte. 

 

Cu această ocazie au fost împărţite şi mii de manifeste de promovare a Noii Drepte şi a obiectivelor noastre. Că de fiecare dată a fost amplasat şi un stand al Magazinului Naţionalist, singurul stand unde participanţii la festival au putut cumpără tricouri cu Avram Iancu, cu mesajul �Mândru că sunt român�, cu mesajul �Basarabia Pământ Românesc� şi alte produse cu caracter identitar. O mulţime de români au vizitat standul Magazinului Naţionalist, nu doar pentru a cumpără articole cu caracter naţional, dar şi pentru a se interesa de obiectivele organizaţiei. 

 

Militanţii Noii Drepte au adus şi cel mai mare tricolor de la ţebea, cu care au mărşăluit printre miile de oameni prezenţi la manifestare, cântând cântece patriotice şi scandând: �Trăiască duhul lui Iancu "Trăiască moţul între moţi" Câmpia libertăţii spune "Că Avram Iancu suntem toţi", "Harghita, Covasna Pământ Românesc", "Noi suntem români, aici pe veci stăpâni", "Unitate Naţională", etc, în aplauzele românilor.

Din păcate însă cea ce trebuie să fie un festival tradiţional în cinstea lui Avram Iancu se degradează şi se manelizeaza tot mai mult în fiecare an, lucru la care contribuie şi partidele care reuşesc mereu să transforme manifestarea într-un circ politic uitând cu desăvârşire de Avram Iancu.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...