Circa o mie de nationalisti, membrii si simpatizantii Partidului National Roman si al Miscarii National Crestine-Noua Dreapta din Chisinau, Orhei, Balti, Ungheni, Falesti, Edinet, Briceni, Stefan Voda, Cantemir, Hancesti, Soroca, Ialovani, Anenii Noi, Tighina au participat la marsul comemorativ "200 de ani de la ocuparea Basarabiei" care a avut loc la Chisinau in data de 13 mai si a adunat peste 7000 de romani din toate colturile tarii.

Manifestarea a fost organizata de Partidul National Roman, Asociatia Veteranilor Razboiului-1992, Tiras-Tighina", Forumul Democrat din Moldova, Miscarea National-Crestina Noua Dreapta si alte organizatii membre al Consiliului Unirii. De asemenea marsul a fost sustinut si de galeriile FC Zimbru, FC Dacia, FC Steua-Bucuresti din Basarabia, de reprezentantii organizatiilor de peste Prut: Noua Dreapta -Bucuresti, Vatra Romaneasca ect dar si de Camarazii din Noua Dreapta - Italia.

Coloana a pornit din PMAN spre ambasada Rusiei unde manifestantii si-au exprimat pozitia sa fata de evenimentul din 1812 cat si de politica promovata de Federatia Rusa care inca isi mentine Armata pe teritoriul R.Moldova. Apoi coloana s-a indreptat spre ambasada Turciei care la fel ca si Imperiul Tarist poarta responsabilitatea pentru ruperea Basarabiei din trupul tarii Moldovei. Marsul a fost incheiat la Teatrul de Vara unde a avut loc un concert de muzica patriotica.

Evenimentul a mai pus o piatra la temelia Miscarii de Renastere Nationala din Basarabia si a apropiat clipa reantregirii tarii.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...