Partidul Noua Dreaptă protestează față de batjocura fără precedent la care a fost supus Imnul Naţional cu prilejul ceremoniei de preluare a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

La această manifestare, care s-a desfășurat în sala Ateneului Român în data de 10 ianuarie 2019, la intonarea Imnului Național s-a omis intonarea ultimei strofe (a 11-a) cu care acesta trebuie să se încheie la toate ceremoniile oficiale:

Preoți, cu crucea-n frunte! căci oastea e creștină,

Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.

Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,

Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost' pământ!

 

Subliniem că, în conformitate cu Legea nr. 75 din 16 iulie 1994, intonarea în variantă scurtă a Imnului Național prevede intonarea strofelor 1, 2, 4 și 11.

În legea respectivă, în cadrul Capitolului 4 – Dispoziții Finale, la art. 20 se precizează că “cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României şi să nu comită nici un act prin care s-ar aduce ofensă acestora”.

Or, în cadrul unei ceremonii așa de importante, în prezența Președintelui, a Primului Ministru şi a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, precum și a șefilor Comisiei Europene, s-a manifestat o lipsă totală de respect față de Imnul Național care, împreună cu Drapelul Național, reprezintă simbolurile naţionale consfinţite de Constituţia României. Mai mult, cei care au încălcat flagrant legea (articolul 20 amintit mai sus), sunt tocmai reprezentanții de frunte ai statului român, organizatorii ceremoniei, Guvernul și Președintele României!

Sub incidența legii intră și membrii corului Madrigal care au intonat Imnul. Nu-i absolvă de vină nici faptul că, probabil, li s-a impus să intoneze Imnul fără ultima strofă. Ca cetățeni români aveau obligația și dreptul să protesteze vehement față de această mârșăvie și să respecte legea și simbolurile naționale.

Din punct de vedere legal, sus-numiții au încălcat legea și în consecință trebuie să răspundă pentru aceasta.

Din punct de vedere moral și etic, nu numai că au terfelit un simbol național, dar au dovedit că un leit-motiv al clasei politice care de 30 de ani conduce România este aceeași obediență grețoasă, sinonimă cu trădarea de țară, față de organismele internaționale. Nu mai este un secret pentru nimeni politica secularistă, agresiv neo-marxistă, mergând până la dictatură, a conducerii Uniunii Europene.

Nu ne este clar încă dacă a fost o gafă sau un act premeditat din partea organizatorilor, dar credem că nu întâmplător a fost omisă strofa în care se vorbește de “preoți cu crucea-n frunte” şi de “oastea creștină”. În opinia conducerii atee a Consiliului European, sunt interzise referirile la credința creștină, în schimb sunt binevenite și chiar încurajate mesajele anti-biserică, anti-națiune, pro-homosexualitate și pro-multicultularism.

Partidul Noua Dreaptă, întruchipând dreapta națională, creștină și socială, își exprimă dezacordul și față de lipsa menționării credinței creștin-ortodoxe, fundament al națiunii române și al statului român modern, în ceremonia de la Ateneu. Dacă din partea mai-marilor Uniunii Europene ne așteptam la acest lucru, reprezentanții de frunte ai României prezenți la ceremonie nu au nici o scuză. Deși Prea Fericitul Patriarh Daniel a fost prezent la ceremonie, domnia sa nu a fost inclus în saluturile de la început de discurs al niciunuia dintre oficialii români sau străini. Practic, a fost pe post de “marionetă”. Trebuie s-o spunem, cu mare părere de rău, că ne așteptam ca Prea Fericirea Sa să dea dovadă de un gest de mare demnitate și să protesteze în vreun fel atunci când a observat batjocorirea Imnului Național. N-a făcut-o, complăcându-se din păcate în această situație și participând, ca reprezentant de frunte al unei instuitutii fundamentale a statului român, la această mascaradă.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...