Noua Dreaptă își exprimă indignarea, dezgustul și condamnă vandalizarea cu inscripții obscene, anti-românești și provocatoare a Casei Memoriale "Avram Iancu" din Tg-Mureș.
 
În data de 16 ianuarie anul curent au fost observate pe fațada Casei Memoriale "Avram Iancu" din Tg-Mureș, mâzgălite cu un lichid de culoare neagră, inscripțiile: "Mu*e Avram Iancu", "Mu*e Horea, Cloșca și Crișan", și urarea "Trăiască Ungaria!!!". Ancheta Poliției este în desfășurare. 
 
Stilul inscripțiilor ne amintește de un incident asemănător desfășurat tot în Tg-Mureș acum câteva luni când, pe o clădire din municipiu, au fost scrise tot cu un lichid, inscripțiile triviale "Mu*e România, mu*e Trianon" și aceeași urare "Trăiască Ungaria!!". Poliția a identificat atunci un suspect de etnie maghiară, dar nu a mai comunicat nimic oficial legat de rezultatul anchetei. Probabil că acest fapt a încurajat autorul/autorii noii "isprăvi".  
 
Casa Memorială "Avram Iancu" din Tg-Mureș este clădire de patrimoniu istoric. Aici a locuit eroul Avram Iancu între anii 1847-1848 cât timp a făcut practica judecătorească în Târgu-Mureș. Aici a fost hotărâtă intrarea românilor în Revoluția din Ardeal dintre 1848-1849. Casa Memorială nu se află la primul incident de acest fel. Cât timp steagul tricolor se afla arborat deasupra ușii de la intrare acesta era constant rupt sau furat iar panoul turistic din Bulevardul Cetății cu indicarea traseului spre Casa Memorială se găsea din timp în timp îndoit.  Cel mai grav incident a fost în anul 2012 când cineva a folosit sticle incendiare pentru a da foc casei memoriale dar, din fericire, au ars doar câteva bârne din podul casei iar focul s-a stins. Ancheta Poliției a finalizat dosarul cu... "autor necunoscut".
 
Casa Memorială "Avram Iancu" din Tg-Mureș funcționează ca muzeu, bibliotecă, expoziție, sală de conferințe cu simpozioane săptămânale organizate de Societatea Cultural-Patriotică "Avram Iancu" filiala Mureș și loc de întâlnire al tuturor celor cu simțire românească.
 
Probabil că activitatea foarte bogată desfășurată în acest loc de referința pentru români deranjează pe cineva... Cineva care dorește cu orice preț provocarea unui conflict inter-etnic și inter-state încheind obsesiv cu aceeași formulă "Trăiască Ungaria!". Să nu uităm că am intrat în an electoral pentru europarlamentare atât în România cât și în Ungaria! UDMR și PSD sunt în scădere de popularitate iar Ungaria, sub conducerea prim-ministrului Victor Orban, pompează bani mulți în populația cu cetățenie ungară din Transilvania, având vădite interese. Un potențial conflict provocat pe baza unui fals-naționalism poate aduce "beneficii" cinice ambelor părți. Sperăm să nu fie niciodată cazul! Orice scenariu e posibil, de aceea solicităm ca ancheta Poliției să ne descopere adevăratul făptaș și adevăratele sale intenții: dacă a făcut-o din inițiativă proprie sau dacă a fost pus de cineva, dacă este un copil teribilist, un matur sau un... dobitoc dezaxat (judecând după caligrafia scrisului și după faptul că prima dată a încercat să scrie cu vopsea pe geam, dar s-a oprit la litera "M") și să fie sancționat conform legii sau să urmeze un tratament psihiatric bine-meritat iar aceste practici, care se pare că se repetă, să fie descurajate prin publicarea rezultatelor anchetei!

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...