COMUNICAT:

Noua Dreaptă aplaudă gestul de demnitate, curaj și totodată de maximă decență și bun simț al suporterilor echipei Naționale de fotbal a României, din grupul “Uniți sub Tricolor”, care în data de 12 septembrie 2023, cu ocazia meciului de la București dintre România – Kosovo, din preliminariile Campionatului European de Fotbal, a afișat două bannere care, scurt și la obiect, exprimă două Adevăruri incontestabile: “Basarabia e România” și “Kosovo e Serbia”. Suntem de acord și cu poziția exprimată de alt grup al suporterilor români, respectiv “Honor et Patria”, care au refuzat de la început să fie prezenți la aceste meciuri, considerând că România ar fi trebuit să refuze să joace vreun meci oficial sau amical cu echipa unui stat ilegitim.

Noua Dreaptă își exprimă totodată profundul dispreț referitor la reacțiile cvasi-generale ale Mediei “mainstream”, ale comentatorilor profesioniști sau de ocazie (inclusiv foști mari fotbaliști români) și nu în ultimul rând ale oficialilor FRF, care au înfierat cu “mânie marxist – proletară” atitudinea camarazilor de la “Uniți sub Tricolor”, gestionând prin aceasta gestul golănesc și copilăresc al echipei de fotbal al autointitulatei republici separatiste Kosovo, care a părăsit fără un motiv întemeiat terenul de joc în minutul 18 al partidei.

Înainte de a transmite mai pe larg mesajul nostru, dorim să felicităm echipa națională de fotbal a României pentru victoria cu 2-0, obținută după ce meciul întrerupt în minutul 18 a fost reluat.

Trebuie să reamintim și o s-o facem mereu că autointitulatul stat Kosovo a fost înființat de facto de grupările teroriste musulmane, care în decurs de circa patru ani (1996 – 1999), au comis atrocități de nedescris împotriva etnicilor sârbi și de jure de Administrația democrată a președintelui Bill Clinton, reprezentată în Europa de sinistra Madeline Albright.

În minutul 18 al partidei, ofuscați de bannerul de la peluză al suporterilor români prin care se amintea simplu și decent un fapt asumat inclusiv politic la nivel oficial de către statul român, “KOSOVO JE SRBIJA” (Kosovo e Serbia), Ilegaliștii jucători și antrenori ai pseudo-statului terorist, încurajați de arbitrul francez, au decis să părăsească terenul de joc. Aceasta după gesturi obscene și scandaloase la adresa suporterilor români.

Nu mai intrăm în amănunte, opinia publică cunoaște deja urmarea și deznodământul acestui incident.

Agresivitatea kosovarilor, care nu suportă faptul că mai sunt zeci țări decente și normale (printre care și România) pe continentul european și în lume care refuză să recunoască, pe bună dreptate, legalitatea statului Kosovo, s-a transformat în mârlănie crasă când, după meci, fotbalistul Mergin Vojvoda, n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să ne transmită nouă, românilor, “să ne bucurăm că Adem Jashari nu mai e în viață”. Pentru cine nu știe, Jashari a fost unul dintre comandanții Armatei de Eliberare a Kosovo (KLA). Considerat erou de către albanezi, Jashari a fost se pare și unul dintre cei mai cruzi criminali care au alcătuit în marea majoritate această formațiune paramilitară, fiind condamnat la 20 de ani de închisoare pentru terorism de către instanțele din fosta Iugoslavie.

Dacă reacția și comportamentul kosovarilor nu ne miră, știind la ce să ne așteptăm din partea lor după ce la meciul precedent, de la Priștina, imnul național al țării noastre a fost huiduit copios de peste 10000 de suporteri kosovari, nu încetăm să ne uimim de atitudinea lașă, ipocrită, lipsită de orice urmă de demnitate, a conducerii statului român, a conducerii Federației Române de Fotbal și nu în ultimul rând a unor foști fotbaliști români altfel de mare valoare (de exemplu Gică Popescu). Nici o reacție la insultele proliferate în timpul meciului și după meci de jucătorii și antrenorul din Kosovo și de presa din acest pseudo-stat. Din contră, aceștia înfierează la unison suporterii Naționalei, acuzându-i în mod stupid de rasism și xenofobie!! Pentru un simplu banner care altfel exprimă poziția oficială a statului român: statul Kosovo este ilegitim! Să mori de râs...sau de indignare, nu alta!

În genunchi mereu fie că e vorba de Institutul Elie Wiesel, fie că e vorba de iredentistul premier al Ungariei Ludovic Orban, fie că e vorba de aberațiile conducerii Comisiei Europene de la Bruxelles, statul român, care în acest moment în mod clar nu mai reprezintă nici măcar un procent din interesele și aspirațiile românilor, nu putea rata prilejul de a sta în aceeași poziție față de “dicktaturile” organizației cu apucături mafiote pe nume UEFA. Umplându-se iar de ridicol, căci alminteri situația este kafkiană: România a jucat un meci, la nivel inter-țări, în preliminariile unui Campionat European, cu reprezentativa unui stat pe care România nu-l recunoaște oficial. La ordinele unei entități private, UEFA, statul român a luat poziție de drepți, salutând cu respectul necuvenit imnul unui stat pe care nu-l recunoaște! În același timp, conducerea statului român și Federația de Fotbal așteaptă resemnați și umili sancțiunile nedrepte și ilegale ale acestei entități private!

Tot ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 12 septembrie 2023 precum și reacțiile ulterioare trebuie privite cu mare atenție: Uniunea Europeană, prin conducerea ei politică dar și prin organizațiile ei subordonate, arată fără echivoc că a pus gând rău statelor – națiune. O Europă a națiunilor, bazată pe valorile tradiționale precum Credința, Familia, Națiunea și Patria, așa cum își dorește și Noua Dreaptă alături de sute de milioane de europeni nativi, este coșmarul marxiștilor din Bruxelles și din Washinton DC. Fie că vorbim de Kosovo al Serbiei, de Ardealul României sau de Catalonia și Țara Bascilor ale Spaniei, toate au un numitor comun: încurajarea oficială, de la nivelul conducerii Uniunii Europene și de mai sus a mișcărilor separatist teroriste în detrimentul statelor-națiune mamă.

Noua Dreaptă este alături de toți suporterii echipei naționale de fotbal a României și mai ales de suporterii care, în seara zilei de 12 septembrie 2023, au arătat că românii sunt un popor nu numai demn și curajos ci și cu mare discernământ, sancționând fără ezitare toate încercările de subminare a valorilor naționale de către această auto-închipuită Elite globalistă, altfel minusculă dar extrem de agresivă, bogată și influentă.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Ing. Alexandru Balcu

Noua Dreaptă, filiala București

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...