Comunicat 2007-12-01

Dragi camarazi, frati romani,

La 1 Decembrie 1918, prin hotararea intregului popor, se implinea un vis milenar: unirea Transilvaniei cu Tara si realizarea unitatii statale a romanilor. Ne indreptateau la aceasta unitate: originea, istoria, limba, datinile, idealurile si aspiratiile romanilor de pretutindeni.

La 89 de ani de la Marea Unire, nu mai putem sa ne bucuram plenar, din cel putin 2 motive: unul este lipsa dureroasa a Basarabiei din granitele firesti ale Romaniei si altul il constituie revendicarile si actiunile separatistilor maghiari in chiar inima Romaniei!

Dupa cum bine stiti, in urma euroalegerilor, nu mai putin de 3 iredentisti maghiari reprezinta România in Parlamentul European!

Laszlo Tokes, Gyorgy Frunda si Sogor Csaba au ajuns in Parlamentul European si sunt platiti de statul roman, de fiecare dintre voi, ca sa militeze de la Bruxelles pentru autonomia asa-zisului Tinut Secuiesc! Pentru segregarea invatamantului pe criterii entice si pentru recunoasterea limbii maghiare ca a doua limba oficiala in Romania!

Frunda, cel care a declarat public ca nu reprezinta Romania la Consiliul Europei si ca este impotriva articolului 1 din Constitutie, privind caracterul national si unitar al statului roman.

Sogor Csaba, care anul trecut a pangarit Ziua Nationala a Romaniei printr-un discurs in plenul Parlamentului, in care a readus in discutie autonomia teritoriala. Si care acum, devenit europarlamentar, a declarat ca va milita la Bruxelles pentru recunoasterea limbii maghiare ca a doua limba oficiala in Romania!

Laszlo Tokes care profita si el de noua calitate si ne ameninta deja ca va pregati un nou referendum, “oficial” de asta data, asupra autonomiei teritoriale a “Tinutului Secuiesc”. In plus, promite ca va relua demersurile privind amplasarea panourilor inscriptionate “Tinutul Secuiesc” la granitele judetului Covasna.

Legea este clara si asteapta sa fie aplicata:

Constitutia Romaniei, la ARTICOLUL 1, precizeaza: România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. Teritoriul României este inalienabil.

Iar Codul Penal, la art. 166 precizeaza ca: Initierea, organizarea, savârsirea sau sprijinirea de actiuni care pot pune în pericol sub orice forma ordinea constitutionala, caracterul national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului român se pedepseste cu închisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Nu putem intelege de ce autoritatile romane refuza sa aplice legea in cazul liderilor CNS, a conducerii UDMR si a falsului-revolutionar Laszlo Tokes. Dupa 1000 de ani de iobagie, suferinta si umilinta, romanii transilvaneni se vad jigniti din nou de oamenii politici maghiari din Romania si ignorati de catre Guvernul Romaniei. Sutele de ani de lupta de emancipare si drumul lung spre independenta a romanilor din Transilvania nu conteaza deloc pentru noua clasa politica a Romaniei, prea preocupata de propriile interese meschine.

Noua Drepta considera ca infaptuirea acestei ultime actiuni anti-constitutionale a separatistilor maghiari – organizarea unui referendum oficial pentru autodeterminarea secuilor in centrul Romaniei – este un act de o gravitate extrema si someaza, pentru ultima data autoritatile – Presedintele Romaniei care trebuie sa fie "garantul respectarii Constitutiei si al integritatii teritoriale a tarii" precum si Primului Ministru - sa-si faca datoria! In caz contrar, Noua Dreapta va forma o grupare dedicata combaterii separatismului maghiar din Harghita, Covasna si nu numai, pentru a preveni un nou “Kosovo” pe teritoriul Romanesc!

UDMR, Laszlo Tokes, Consiliul National Secuiesc, Uniunea Civica Maghiara, Consiliul National Maghiar din Transilvania, Consiliul Tineretului Maghiar din România, Asociaþia Tineretului Maghiar din Ardeal si orice organizatie care militeaza pentru autonomia Tinutului Secuiesc va fi impiedicata in a-si desfasura orice fel de activitate anti-constitutionala pe teritoriul Romaniei, de catre Noua Dreapta!

Nu vom mai tolera in niciun fel iredentismul maghiar pe teritoriul Romaniei! S-a ajuns deja prea departe! Suveranitatea si integritatea teritoriala a Romaniei sunt lucruri sacre care nu se negociaza!

Pentru ultima oara solicitam premierului Calin Popescu Tariceanu excluderea imediata a UDMR de la guvernare! Ramanerea in Guvern a UDMR alaturi de PNL reprezinta o incuviintare tacita de catre liberali a cererilor formulate de liderii maghiari si, pe cale de consecinta, un act de inalta tradare a intereselor nationale!

Dragi camarazi,

Dincolo de combaterea separatismului maghiar, Noua Dreapta a actionat in permanenta pentru unificarea, dupa modelul german, a celor doua state romanesti, Romania si Republica Moldova. Sa nu uitam ca 1 decembrie 1918 a insemnat Romania Mare din care faceau partea Basarabia si Bucovina de Nord. Nu putem sarbatori 1 decembrie 1918 fara sa ne gandim la aceste stravechi provincii romanesti!

DE CE ministrii de justitie si cei de externe ai României din 2001 încoace au blocat redobândirea cetãteniei române de cãtre basarabeni si bucovineni? Cine a ordonat vârfurilor politice românesti ridicarea noului zid al Berlinului pe Prut? Rusia sau SUA? NATO, UE sau altã organizatie mondializatoare? De ce s-a grãbit noul ministru Cioroianu sã anunte la Radio Europa Liberã cã România nu va mai acorda cetãtenie basarabenilor, imediat dupã ce a depus jurãmântul?

Cine a luat decizia de a sacrifica Basarabia la începutul mileniului III? Asta în condiþiile reunficãrii Germaniei si acordãrii rapide a cetãteniei tuturor etnicilor germani? Francofonia luptã cu tenacitate, inclusiv în România, pentru „a apãra limba si cultura francezã”. Spania nu renunta la Gibraltar. China la Taiwan, Japonia la Kurile. Iar peste trei milioane de români sunt maltratati în Basarabia cu deznationalizarea, sãrãcia si subcultura si statul român tace. Mentalul basarabenilor este infectat si dezorganizat cu ajutorul a zeci de posturi de radio si televiziune, a sute de ziare si reviste rusesti, bloguri si portaluri informationale de Internet, iar conducerea de vârf a României parcã nu stie ce stie absolut toatã lumea, cã Basarabia, chiar si sacrificatã, este pãmânt românesc!

Pe Prut - o noua cortina de fier, pe Nistru - tancurile rusesti. Nici un stat aparut pe ruinele URSS nu are problemele pe care le are asa zisa Republica Moldova. Toate nedreptatile si erorile istoriei s-au adunat, concentrate, aici. Si, ca un blestem al sortii, pe deasupra - o guvernare ticalosita, crescuta, educata si instalata de rusi. Omul care asigura interesul rusesc in Basarabia se numeste Voronin, iar armata sa de ocupatie se numeste Partidul Comunistilor. Voronin isi onoreaza punctual sarcina pusa de rusi: sa nimiceasca ideea romaneasca din Basarabia. Ideea ruseasca are in spatele ei capital, imperii mediatice, armata regulata si o puternica "coloana a cincea" din care face parte si presa de la Chisinau care-i lustruieste cizmele generalului sovietic Voronin, autorul din umbra al manualelor antiromanesti de "istorie integrata".

Obsesia autoritatilor si a lui Vladimir Voronin de a se agata de "moldovenism" si de "limba moldoveneasca" este masura derivei identitare dintre Prut si Nistru. Tot ceea ce sunt capabili sa proclame cu tarie acesti apostoli ai moldovenismului este ca Romania este "ultimul imperiu al Europei", ca ei "nu sunt romani" si ca "limba moldoveneasca nu este limba romana". Ceea ce nu sunt capabili sa faca este sa spuna ce este limba moldoveneasca si ce este un moldovean pentru simplul motiv ca sunt concepte goale, lipsite de orice substanta.

Azi nu au putut fi cu noi camarazii din filiala Noua Dreapta Chisinau. Pentru ca nu au primit vize de intrare in Romania! In Tara lor! Absenta lor ne intareste convingerea ca zidul de pe Prut trebuie sa cada!

Noua Dreapta va sprijini activ orice actiune de rezistenta romaneasca impotriva rusificarii si bolsevizarii Basarabiei. Orice actiune de afirmare a identitatii romanesti se va bucura de sprijinul nostru neconditionat.

Noua Dreapta cheama pe toti romanii din Basarabia sa se coalizeze impotriva puterii comuniste. Un vot romanesc antibolsevic este primul pas catre repunerea in drepturi a majoritatii romanesti, amenintata cu deznationalizarea. In lipsa unei politici ferme din partea Bucurestiului de sustinere a romanismului din Basarabia, este de datoria noastra, a societatii civile sa facem asta!

Dragi camarazi, frati romani!

Faptul ca dupa Revolutia din 1989, data de 1 Decembrie 1918 a devenit Ziua Nationala a Romaniei, este si o obligatie pe care noi, romanii, ne-am asumat-o indirect: aceea de a reintregi Tara si a pastra UNIT poporul roman. UNIT SI LIBER!

La multi ani Romania, La multi ani Romani !

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...