Tudor Ionescu InterviuNapocaNews: Domnule Tudor Ionescu, conduceţi cea mai activă organizaţie naţionalistă din România şi am dori să ştim ce candidat susţine Noua Dreaptă la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie!   

Tudor Ionescu: Va mulţumesc pentru interesul manifestat faţă de organizaţia noastră şi vă anunţ că Noua Dreaptă nu participă la farsa electorală din 16 noiembrie şi nu susţine niciun candidat în turul II al alegerilor prezidenţiale. 

De ce şi-ar da votul naţionaliştii pentru candidatul internaţionalei socialiste sau pentru cel al internaţionalei populare? De ce să validăm acest scrutin prin votul nostru, în condiţiile în care ambii candidaţi sunt practic exponenţii unor ideologii şi ai unor găşti politice transnaţionale care nu au nimic în comun cu Interesul Naţional Românesc, cu interesele României şi ale românilor?

NapocaNews: Să înţelegem că nu îl susţineţi pe candidatul dreptei, Klaus Iohannis?
Tudor Ionescu: Klaus Iohannis este exponentul unei drepte liberale, laice şi capitaliste, în timp ce Noua Dreaptă reprezintă o dreaptă naţională, creştină şi socială. Nu există deci absolut niciun punct de convergenţă între idealurile şi obiectivele Noii Drepte şi cele ale lui Iohannis. Celor care au uitat, le aducem aminte că Iohannis a fost susţinut de PSD şi PNL în 2009 la funcţia de prim ministru iar dacă Traian Băsescu l-ar fi numit în funcţie, ar fi devenit prim-ministrul unui guvern socialist. Cine crede că are de ales între doi candidaţi cu viziuni şi propuneri antagonice, se înşeală amarnic. Stăpânii străini ai României ne oferă pe 16 noiembrie cele două faţete ale aceleiaşi monede.

NapocaNews: La ce va referiţi când spuneţi “stăpânii străini ai României”?
Tudor Ionescu: La faptul că România este în prezent o colonie unde în politică dictează Comisia Europeană, în economie FMI şi Banca Mondială iar în domeniul militar, NATO. Stabilimentul politico-economico-militar supranaţional a decis de fiecare dată cine a intrat în finala alegerilor prezidenţiale din România.

NapocaNews: Spuneţi că votul românilor va fi fraudat pe 16 noiembrie de acest ”establishment”?
Tudor Ionescu: Nu spun că votul din 16 noiembrie va fi fraudat. Nu va fi nevoie. Românii vor putea alege liber unul din cei doi candidaţi. Atâta doar că ambii candidaţi sunt susţinuţi de aceiaşi asasini politici şi economici care au jefuit România în ultimul sfert de veac, prin intermediul partidelor şi guvernelor pe care le-au creat şi impus în fruntea României. Suntem din multe puncte de vedere în situaţia ţărilor africane care în anii ’60 luptau pentru scuturarea jugului colonial, atâta doar că pe 16 noiembrie nu avem ocazia să scuturăm niciun jug ci din contră, ni se oferă ocazia să ne strângem şi mai mult laţul în jurul gâtului.

NapocaNews: Ce le spuneţi celor care cred că “a vota este o datorie cetăţenească” şi celor hotărâţi să voteze “răul cel mai mic”?
Tudor Ionescu: Pe cei pentru care “a vota este o datorie cetăţenească” îi îndemnăm să-i voteze pe ambii candidaţi, aplicând două ştampile pe buletinul de vot, ca să nu se supere nici unul din cei doi prezidenţiabili! Iar celor hotărâţi să voteze “răul cel mai mic” le amintim că aşa s-a prăbuşit România, o dată la 4 sau 5 ani, prin votul milioanelor de români care au ales de fiecare dată “răul cel mai mic”.

NapocaNews: Nu credeţi însă că românii au ales ce li s-a oferit în materie de partide şi candidaţi? De ce Noua Dreaptă nu a participat până acum la alegeri?
Tudor Ionescu: În primul rând pentru că Noua Dreaptă este o mişcare, nu un partid. Şi niciodată Noua Dreaptă nu se va transforma într-un partid politic. În al doilea rând, pentru că am considerat necesar să construim cel puţin 40 de filiale în România, Republica Moldova, Europa şi America de Nord, înainte de a intra în lupta politică. Iar în anul 2011, când am atins acest obiectiv şi am dorit să înregistrăm Partidul Naţionalist ca aripă politică a Noii Drepte, pentru a oferi românilor o alternativă naţionalistă la alegerile locale şi parlamentare din 2012 şi europarlamentare din 2014, aceeaşi mafie politico-financiară internaţională care dictează în România a blocat înregistrarea partidului nostru la Curtea de Apel Bucureşti, şi asta, culmea, după ce în prealabil Tribunalul Bucureşti hotărâse în favoarea înregistrării aripii noastre politice! Partidul Naţionalist a fost practic singurul partid căruia i s-a refuzat înregistrarea în ultimii 25 de ani!

NapocaNews: Să înţelegem că aţi renunţat la ideea formării unei expresii politice a Noii Drepte?
Tudor Ionescu: Nicidecum! Nu ne vor putea ţine la nesfârşit departe de lupta politică şi vom face toate eforturile pentru a depune candidaturi la alegerile locale şi legislative care vor avea loc în România în anul 2016, fie candidaturi independente, fie pe o listă comună cu alte persoane, asociaţii şi partide dispuse să pună România pe primul plan.
Va reamintesc totodată că suntem singura mişcare naţionalistă prezentă cu filiale şi manifestări publice în ambele state româneşti iar în Republica Moldova avem deja un acord de colaborare cu un partid unionist pe lista căruia membrii filialei Noua Dreaptă Basarabia candidează la alegerile parlamentare din 30 noiembrie a.c. În Republica Moldova cei care iubesc România au reuşit să depăşească diferenţele, cultivând ceea ce îi uneşte. Un model care poate fi implementat cu succes şi în sectorul patriotic din România.

NapocaNews: Vă dorim mult succes la alegerile din Basarabia unde am văzut că duceţi o campanie extrem de curajoasă, chiar săptămâna aceasta a avut loc acel conflict destul de contondent între membrii Noii Drepte şi veteranii de pe Nistru şi autoproclamatul preşedinte al Transnistriei, Evgheni Şevciuk, care pretinde că a fost victima unei tentative de răpire.
Tudor Ionescu: Separatiştii de la Tiraspol au tot interesul să se victimizeze şi văd tentative de răpire la tot pasul. În realitate, săptămâna trecută aşa-numiţii ”grăniceri” transnistreni au reţinut pentru mai multe ore grupul nostru de militanţi unionişti aflaţi în campanie electorală peste Nistru, la Grigoriopol. Ca să arătăm că nu recunoaştem autoritatea rusofililor care s-au făcut stăpâni peste Transnistria românească, membrii Noii Drepte Basarabia împreună cu un grup de veterani ai războiului din Transnistria l-au aşteptat pe Evgheni Şevciuk la intrarea în aeroportul din Chişinău cu intenţia de a-l împiedica să zboare la Moscova, de unde primeşte ordinele şi arginţii trădării. Asta a fost tot, a urmat o altercaţie cu gărzile de corp ale aşa-zisului preşedinte transnistrean.

NapocaNews: O ultima întrebare domnule Ionescu, unde va sărbători Noua Dreaptă ziua de 1 Decembrie?
Tudor Ionescu: Ca în fiecare an, acolo unde e nevoie de noi, acolo unde românii sunt umiliţi zilnic de primarul şi consilierii udemerişti, în municipiul Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna! Şi îi chem alături de noi pe toţi simpatizanţii Noii Drepte care s-au obişnuit doar să ne laude după fiecare manifestare şi să ne dea like-uri pe reţelele sociale. Anul acesta avem nevoie de mai mult, avem nevoie de prezenţa voastră FIZICĂ în inima României, pentru a da semnalul că românii nu se împacă cu statutul de colonie al ţării lor şi doresc să trăiască din nou într-un stat unitar, suveran şi independent, într-o Românie Mare, Demnă şi Puternică!

NapocaNews: Vă mulţumim pentru răspunsuri!
Tudor Ionescu: Şi eu vă mulţumesc! Și vă aştept la Sfântu Gheorghe pentru a ne bucura împreună de Ziua Naţională a tuturor românilor!

Interviu realizat de Ionut Tene pentru NapocaNews

 

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...