Partidul Noua Dreaptă salută abrogarea Ordonanţei 13/2017 dar atrage atenţia că victoria obţinută este doar una simbolică. România rămâne condusă în continuare de un sistem de partide politice corupte. Protestele ar trebui continuate cu o nouă revendicare: confiscarea tuturor averilor ilicite!

Am fost alături de colegii de partid şi de sutele de mii de români, în majoritatea lor tineri, care au protestat seară de seară pentru abrogarea Ordonanţei 13 a guvernului, care ar fi înrădăcinat şi mai mult corupţia în Ţara noastră. Dincolo de activiştii interesaţi ai unor partide parlamentare, majoritatea acestor oameni nu au protestat dintr-un interes personal sau de grup ci din îngrijoarea pentru viitorul Statului şi a Naţiunii noastre. Intonarea Imnului României de către sutele de mii de manifestanţi este cea mai bună dovadă că dragostea lor de ţară i-a adus în pieţele din Bucureşti şi din celelalte mari oraşe. Iar a protesta din dragoste de ţară pentru o România demnă, curată şi morală este fără doar şi poate cea mai frumosă definiţie a sentimentului naţional!

În România modernă lupta naţionalistă şi lupta anti-corupţie au fost dintotdeauna strâns legate una de cealaltă, începând cu părintele Naţionalismului Românesc, Mihai Eminescu, până la mişcările studenţeşti din anii 20 şi mişcările naţionaliste din parioada interbelică.

Dacă îţi iubeşti Ţara şi Naţiunea, o vrei puternică, demnă, educată şi prosperă şi îţi doreşti condiţii de trai cel puţin decente pentru compatrioţii tăi. De cealaltă parte a baricadei se află sistemul politic corupt, care este principala cauză care îţi ţine patria într-o stare de sărăcie, slăbiciune şi umilinţă. Naţionalismul este expresia cea mai avansată a interesului comun iar sistemul politic corupt este expresia cea mai avansată a interesului personal şi, de cele mai multe ori, criminal. Un politician corupt se minte foarte probabil pe el însuşi şi în mod sigur pe ceilalţi atunci când se declară patriot sau naţionalist.

Faptul că în România anului 2017 nu avem o economie performantă, nici instituţii puse la punct, nici un sistem de sănătate şi  de învăţământ de calitate sau o armată bine dotată, se datorează în primul rând furtului din banul public şi vânzării bogăţiilor naturale de către exponenţii sistemului politic corupt.

Salutând abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 13/2017, dorim să atragem atenţia: guvernul PSD-ALDE  va rămâne la putere, şi, chiar dacă acesta ar fi schimbat în urma unor alegeri anticipate, noul guvern va fi tot unul corupt fiindcă sistemul politic este nu doar parţial dar în totalitate profund corupt! România are nevoie de înlăturarea sistemului creat de partidele care au guvernat în ultimii 27 de ani. Acest protest nu trebuie deci să se oprească doar la această ordonanţă ci trebuie să rezulte într-o curăţare profundă a clasei politice.

De aceea, Partidul Noua Dreaptă propune 3 măsuri concrete, care vor da o lovitură decisivă sistemului corupt şi vor însănătoşi ţara şi societatea noastră:

1.            Confiscarea totală a averilor celor care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie, şi nu doar recuperarea pagubei dovedite.

2.            Verificarea averilor tuturor politicenilor şi persoanelor care au beneficiat de contracte cu Statul Român. În cazul în care peste 25% din averea lor nu poate fi justificată, ea trebuie confiscată în totalitate.

3.            Crearea unei fond de investiţii rezultat din valorificarea averilor ilicite, în folosul comun al societăţii româneşti.

Prin aceste măsuri pe care le propunem în calitate de partid de opoziţie extraparlamentară, sistemul politic corupt ar pierde puterea lui financiară şi nu s-ar mai putea revigora. S-ar face pentru prima dată din 1990 loc pentru o clasă politică nouă care să slujească interesul comun al celor mulţi şi nu doar interesul de haită al unei minorităţi infracţionale. În acelaşi timp estimăm o recuperare de cel puţin 30 de miliarde de euro din banii furaţi din bugetul statului, bani din care se poate revigora sistemul economic, sănătatea, armata şi învăţământul, bani de care am fost deposedaţi în ultimii 27 de ani.

Protestul tineretului român este just şi a obţinut o victorie, dar societatea românescă nu trebuie să se mulţumească cu atât! Ca români, avem dreptul dar şi obligaţia să facem o ţară demnă, morală şi prosperă pentru bătrânii noştri, pentru noi înşine dar mai ales pentru copiii noştri!

Preşedintele Filialei Bucureşti,

Constantin Nechita

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...